Johnny Cash-dienst met ds. P. van de Peppel, Herbert Altena & muziekgroep

Johnny Cash-dienst met ds. P. van de Peppel, Herbert Altena & muziekgroep

  • Datum: 07 nov 2021 • 16:00–
  • Locatie: Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumerzwaag

Thema: Onmacht en Verlangen
Tijdens deze Johnny Cash-dienst brengt Herbert Altena met zijn muziekgroep songs van deze grootheid in de country-muziek en ds. Peter van de Peppel uit Assen leidt de kerkdienst.

Afspraken voor het bijwonen van de dienst.

Meekijken/terugkijken Kijk mee via Kerkdienstgemist of via YouTube

Johnny Cash (1932-2003) groeide op in een arm gezin in het zuiden van de Verenigde Staten. Zijn vader was katoenboer nabij de Mississippi-rivier. Al op jonge leeftijd maakte Cash muziek en tijdens zijn militaire diensttijd in Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar. In de jaren ’50 had hij zijn eerste hit: ‘I walk the line’. Zijn diepe baritonstem maakte indruk op zijn publiek.

Daarna zouden er vele hits volgen, met als bekendste ‘A ring of fire’ en ‘Man in black’. Zijn bijnaam ontleende hij aan deze hit en al voor die tijd trad hij vaak in het zwart op. Het lied toont zijn betrokkenheid bij de onderkant van de maatschappij: de armen, de Indianen en de gevangenen. Dit lied wordt onder anderen tijdens de kerkdienst gezongen. Daarbij zijn er ook Nederlandse vertalingen.

Door de vele optredens die hij deed raakte Johnny Cash in de jaren ’60 verslaafd aan amfetamines en de drank. Dankzij zijn tweede vrouw June Carter en zijn geloof in God kwam hij er uiteindelijk weer bovenop. Hij was in de jaren ’70 zo vol van het geloof, dat hij op eigen kosten een film in Israël maakte over het leven van Jezus: The Gospel Road. Samen met de grote Amerikaanse evangelist Billy Graham stond hij in die tijd op het podium. Toch greep hij zo nu en dan weer naar de verslavende middelen.

De donkere en lichte kant van Amerika’s grootste countryzanger komt terug in het thema van dienst: ‘Onmacht en Verlangen’.

De missionaire commissie nodigt iedereen van harte uit deze dienst bij te wonen. Er wordt een collecte gehouden.

 

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow