Kijk- of Luisterdienst met ds. J.P. Strietman; 4e Advent; Heilig Avondmaal

Kijk- of Luisterdienst met ds. J.P. Strietman; 4e Advent; Heilig Avondmaal

  • Datum: 20 dec 2020 • 9:30–10:30
  • Locatie: Uitzending vanuit de Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumerzwaag

Helaas is het niet mogelijk de kerkdienst bij te wonen. Viert u de dienst thuis mee, dan kunt u voor het Heilig Avondmaal zelf een stukje brood en rode wijn of druivensap klaarzetten.

Aan de dienst wordt meegewerkt door: Jappie de Vries (zang), Lyncke Klaver (cornet) en Bauke Hoekstra (orgel/vleugel).

Meeluisteren Luister vanaf 09.30 uur live mee via kerkomroep.nl

Meekijken Kijk mee via Kerkdienstgemist of via YouTube

Collecte => Digitaal

De eerste collecte is bestemd voor: ZWO (bestemd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland, zie hieronder).
De tweede collecte is bestemd voor: Jeugdwerk.
De derde collecte is bestemd voor: Bloemen- & wijkwerk.

Liturgie De volledige liturgie is beschikbaar in PDF

Zingen voor de dienst: Evangelische Liedbundel (ELB) 26: 1, 2, 3 en 4 (Fries), Jou tsjinners
Welkom door de ouderling van dienst
Zingen Psalm 89: 1 en 3, Ik zal zo lang ik leef
Stil gebed – Votum en Zegengroet
In memoriam
Zingen Psalm 124: 1 en 4, Laat Israël nu zeggen
Aansteken 4e adventskaars
Zingen Nieuwe Liedbundel (NLB) 480: 1, 2, 3 en 4, Ik wandel in gedachten
Gebed
Zingen Liedboek Gezang 102: 1, 2, 3 en 4, God heeft vanouds gesproken
Lezing: Hebreeën 1 vers 1 t/m 6 en 13 t/m 14
Zingen NLB 91A: 1, 2 en 3, Wie in de schaduw Gods mag wonen
Verkondiging over Hebreeën 1: 3-5
Muzikaal intermezzo orgel/vleugel
Dankgebed en voorbede
Lezen van de Geloofsbelijdenis
Zingen NLB 381: 1, Genadig Heer
Onderwijzing
Zingen NLB 381: 2, Gij hebt mij Heer
Avondmaalsgebed en nodiging
Zingen NLB 381: 3, Gij die voor armen
Communie van het brood
Zingen NLB 381: 4, Wie geeft het brood
Communie van de wijn
Zingen NLB 381: 5, Nu ik mijn hand
Dankzegging na de maaltijd
Zingen NLB 381: 6, U wil ik danken
Aanbevelen van de digitale collectes
Zingen NLB 481: 1, 2 en 3, Hoor de engelen zingen de eer
Zegen
Zingen NLB 483: 3, Stille nacht (i.p.v. gezongen amen)


ZWO-collecte: Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten…. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. De situatie in de vluchtelingenkampen is mensonwaardig. Veel mensen bivakkeren noodgedwongen in fragiele, zelfgemaakte bouwsels die wegwaaien als er veel wind staat. Medische zorg is er nauwelijks, ook niet voor zwangeren, pasgeboren baby’s en chronisch zieken. Er is geen hulp voor getraumatiseerden. Het is er onveilig en er is veel geweld tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Via partnerorganisaties helpt Kerk in Actie vluchtelingen in Griekenland. Bij aankomst worden ze welkom geheten, krijgen ze voedsel en water en een pakketje kleding. Ook krijgen ze informatie over hun procedure en hulp bij het aanvragen van documenten.

Vluchtelingenkinderen, o.a. kinderen die zonder ouders of andere familieleden in de kampen komen, hebben het zeer slecht. Denk daarbij aan de veel in de media beschreven situatie in de kampen Moria op Lesbos. Ook op andere plekken is het niet anders. Kinderen krijgen zoveel mogelijk les op een veilige plek buiten het kamp. Waar mogelijk worden vluchtelingen geholpen naar een betere plek.

Om de vluchtelingen hulp te bieden is de Kerstcollecte van Kerk in Actie bestemd voor “Geef Licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland”. De ZWO-commissie geeft gehoor aan de noodoproep om te collecteren voor de Kerstcollecte. Geef dus aan de Kerstcollecte of maak uw bijdrage over naar de ZWO-bankrekening, NL70 RABO 0147 8902 33, o.v.v. Kerstcollecte.
Helpt u ook mee om deze collecte tot een succes te maken?

Hartelijk dank,

ZWO-commissie


Onderwijzing Heilig Avondmaal

De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heere Jezus Christus het Heilig Avondmaal heeft ingesteld: ‘In de nacht waarin de Heere Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is Mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om Mij te gedenken.” Zo nam Hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door Mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om Mij te gedenken.” Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’
In het Heilig Avondmaal gedenken wij hoe onze Heere en Heiland Je-zus Christus in de wereld is gekomen om ons te verlossen. Al weldoende ging Hij rond. Hij genas de zieken en vergaf de zondaars. Hij nam ons lijden op Zich. Om onze zonden werd Hij doorboord. Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet, en deed Zijn mond niet open. Hij werd gebonden – om ons te bevrijden. Hij werd ter dood veroordeeld, ja, tot de dood aan het kruis – om ons vrij te spreken. Hij heeft zich vernederd tot in de allerdiepste ellende en eenzaamheid. Met luide stem riep Hij toen: ‘Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten’ – opdat wij door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. In Christus zijn wij met God verzoend, toen Hij zei: ‘Het is volbracht.’
Hij is voor ons gestorven en begraven. Maar, op de derde dag is Hij op-gewekt uit de doden. Nieuw leven heeft Hij ons gebracht. De levend-makende Geest heeft Hij ons geschonken. Door die Geest worden wij, broeders en zusters, met elkaar als leden van één lichaam in waarach-tige liefde verbonden. Deze eenheid zullen wij niet alleen met woorden maar ook met daden aan elkaar bewijzen. De apostel schrijft: ‘Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.’
Zo nodigt Christus ons hier en nu aan Zijn maaltijd, een vreugdemaal voor heel het volk van God. Laten wij dan samen delen in het feest dat de Heere voor ons bereid heeft, aan deze tafel, waar het brood ons zal verzadigen en de wijn ons hart verheugt. Van oost en west, van noord en zuid zullen de volken der aarde komen en aanzitten in het Koninkrijk van God. Met groot verlangen mogen wij uitzien naar de wederkomst van Jezus Christus en naar de bruiloft van het Lam. Dan zal God zijn alles in allen.

 

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow