Morgendienst met ds. J.P. Strietman; 3e Lijdenszondag

Morgendienst met ds. J.P. Strietman; 3e Lijdenszondag

  • Datum: 08 mrt 2020 • 9:30–10:30
  • Locatie: Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumerzwaag

We sluiten aan bij het onderwerp van de kinderen in de kindernevendienst. Zij volgen de Heere Jezus op weg naar het kruis aan de hand van het Matteüsevangelie. Vanmorgen gaat het over boze Farizeeën en een dankbare vrouw, zoals we dat vinden in Matteüs 26: 1 t/m 16.

Kinderoppas/Kindernevendienst

Kinderen tot 4 jaar kunnen naar de kinderoppas in de Boei (vanaf 9.15 uur). Basisschoolkinderen gaan vanuit de kerk naar de kindernevendienst.

Collecte

De eerste collecte (grijs) is bestemd voor ZWO (zie hieronder), de tweede collecte (paars) is bestemd voor Onderhoud gebouwen en de derde collecte (geel) is bestemd voor Kerkelijk Werk.

Meeluisteren
Luister vanaf 09.30 uur live mee via kerkomroep.nl

Liturgie

Zingen voor de dienst: Nieuwe Liedbundel (NLB) 23C: 1, 2, 3, 4 en 5 Mijn God
Welkom
Zingen Psalm 133: 1, 2 en 3 Zie toch hoe goed
stil gebed
Votum en Zegengroet
Aansteken van de 3e kaars
Zingen Evangelische Liedbundel (ELB) 374: 2 en 3 Als ik bedenk
Gebed
kindernevendienstlied
Lezing: Matteüs 26: 1 t/m 16
Zingen NLB 558: 1 en 3 Jezus om Uw lijden groot
Verkondiging over Matteüs 26: 10-13
Zingen ELB 118: 1, 2, 3 en 4 Hij kwam bij ons heel gewoon
Dankgebed en voorbede
kinderen komen terug
Zingen ELB 429: 1, 2, 3 en 4 Een rivier vol van vrede
Inzameling van de gaven
Zingen NLB 578: 1 en 6 O kostbaar kruis
Zegen (gezongen amen)


ZWO-Collecte voor voorjaarszending Golfstaten

De Golfstaten zijn bij ons vooral bekend om de ongekende rijkdom en luxe. Voor arbeidsmigranten uit met name Azië is de werkelijkheid totaal anders. Ze komen naar de Golf om geld te verdienen voor hun familie. Maar hun werk wordt slecht betaald en is zwaar. Ze maken lange dagen en voelen zich eenzaam. Onder hen zijn vele honderdduizenden christenen.

In deze veertigdagentijd staan we op voor iedereen die vastzit in moeilijke omstandigheden. Daarom steunt Kerk in Actie deze arbeidsmigranten – met bijbelverhalen!

De grote toestroom van christelijke arbeidsmigranten noodzaakt de lokale kerken om in actie te komen. Kerken in de Golfregio staan gezamenlijk op om deze kwetsbare groep welkom te heten en hen diaconale en pastorale hulp te bieden. Ze richtten het Bijbelgenootschap in de Golf op. In meer dan 95% van de kerken worden bijbelverhalen mondeling doorverteld.

Kerk in Actie steunt het werk van het Bijbelgenootschap in de Golf. De cursussen in verhalen vertellen richten zich allereerst op predikanten en niet-professionele voorgangers. Zij stimuleren op hun beurt arbeidsmigranten om bijbelverhalen door te vertellen aan familie in hun thuisland via Facebook en WhatsApp. Dit is zending anno 2020!

Uw bijdrage aan de zendingscollecte van 8 maart wordt zeer gewaardeerd. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar de bankrekening van de ZWO-commissie, NL70 RABO 0147 8902 33, o.v.v. voorjaarszending.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.

 

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow