04 februari 2023: Dream Frouljuspecial

04 februari 2023: Dream Frouljuspecial

Op zaterdag 4 februari 2023 wordt er in de Grutte Tsjerke in Kollumerzwaag een gezellige ontmoetingsdag georganiseerd voor vrouwen. De Frouljuspecial heeft het thema ‘Dream!’.

De Frouljuspecial is bedoeld om samen met anderen, tijd voor jezelf te nemen. Het veelzijdige programma biedt verdieping, bezinning, plezier, creativiteit, zang en spreekt jong en oud aan (aanmelden is mogelijk vanaf 16 jaar). Er worden diverse workshops aangeboden: mixed media, coaching van Talitha Messchendorp, workshop creatief schrijven en LAGOM hapjes maken en er is een bezinningswandeling in de omgeving van Kollumerzwaag. De kosten van de special zijn €17,50 en hier krijg je een toegangsticket voor en allerlei lekkere hapjes, drankjes en eten.

ONZE GASTVROUW
Joanne Bijleveld, getrouwd met Rens en heb twee dochters Emma en Floor, als de oudste van zes kinderen ben ik een echt familiemens. Met mijn broers en zussen ben ik vaak te vinden op verschillende events en houd me het liefst bezig met zingeving, door middel van kunst, theater en muziek. In het dagelijks leven presenteer en organiseer ik programma’s voor professionals in de zorg. Ik vind het belangrijk om in mijn presenteren de mens achter het thema centraal te zetten en hierin dichtbij mezelf te blijven. Bij het thema ‘Dream!’ hoop ik dat we met elkaar een dag beleven waarin we onze diepste dromen durven delen. Maar belangrijker nog, dat we geactiveerd worden om iets met onze dromen te gaan doen!

Programma Frouljuspecial Dream!

Zaterdag 4 februari 2023
Start programma:    15.00 uur (inloop 14.30 uur)
Einde programma:  20.00 uur

Voor eten en drinken wordt gezorgd!
Heb je dieetwensen? Geef dat dan bij je opgave door.

Aanmelden kan via het formulier, onderaan deze pagina.

Workshops

Bij Dream! Frouljuspecial worden er verschillende workshops aangeboden. Kies één workshop uit onderstaande lijst en geef je keuze door bij je aanmelding. Klik op het +’je om meer informatie over de workshop te lezen. Je kunt je aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

LET OP! Als de workshop van je eerste keuze vol is, dan word je bij de workshop geplaatst die je als tweede keuze hebt opgegeven. Dit word een week van te voren via mail vermeld bij welke workshop je geplaatst bent.

– van onuitgesproken droom naar mogen zijn hoe je bedoeld bent –

Wie ben jij écht? Ik bedoel niet dat wat je laat zien aan de mensen en ook niet wat je denkt over jezelf. Nee, wie ben jij als je helemaal vrij jezelf zou zijn? Wat zou je doen, wat je nu niet doet? Hoe zou je je voelen? Wat zou je durven?

Lieve jij, God wilde jou. Hij heeft jou ontworpen en met liefde gevormd. Hij heeft jou je dromen en verlangens gegeven. God wil dat je vrij bent om jezelf te zijn. Wie je écht bent, dat is hoe je bedoeld bent en daarom kocht Jezus je vrij.

Als Zijn dochter ben je dus vrij. Je gelooft het met je hoofd, maar in de praktijk kan het soms zo anders voelen. Zoals jij diep van binnen weet dat je bent, lijkt gewoon niet naar buiten te kunnen komen. Soms voelt het of je vastzit, je twijfelt aan jezelf en voert gevechten in je hoofd. Je voelt je klein en soms zo machteloos in plaats van vrij, zoals het toch zou moeten zijn!

Tijdens deze workshop gaan we ontdekken wat toch datgene is waardoor je je zo opgesloten voelt en wat jij kunt doen om steeds meer te gaan leven zoals God jou bedoeld heeft: vrij om jezelf te zijn!

Hou jij ook zo van creatief bezig zijn? Lekker schilderen, tekenen enzovoort? Heb je ook vaak dat je eindresultaat niet wordt wat je in je hoofd had?
Dan is mixed media art een hele leuke, nieuwe manier, om met divers materiaal lekker aan de slag te gaan!

Het eindresultaat is gegarandeerd prachtig. Onze workshopleidster begeleidt je bij iedere stap van het proces. Bij mixed media art maak je gebruik van divers materiaal, zoals het woord eigen al zegt; papier, verf, inkt enzovoort. ‘Let it go’ is een beetje het motto, van het één komt het ander! En aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtige door jouw gemaakte canvas. Heb jij zin in nieuwe, creatieve inspiratie, meld je dan aan voor deze workshop!

Hou jij van schrijven en creatief bezig zijn? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Of heb je zoiets nog nooit gedaan, maar ben je wel nieuwsgierig naar hoe dit is? Meld je dan aan!

We duiken met behulp van een creatieve schrijfopdracht dieper in het thema ‘Dream’ en schrijven een ‘Elfje’, een gedichtje van elf woorden. Schrijven helpt om woorden te geven aan wat binnen in je leeft. Daarna maken we bij datgene wat we ontdekt hebben een collage op een Canvas Board. Het elfje krijgt ook een plekje op de Canvas. Zo ga je naar huis met een persoonlijke reminder aan wat het thema voor jou betekent.

Dromen: is dat luchtfietsen of met beide benen op de grond? Tijdens deze Frouljuspecial kun je je wandelschoenen meenemen en mee naar buiten gaan om in beweging te komen en stil te staan bij jouw droom. Welk verlangen heeft God in jouw hart gelegd? Waar leef jij voor, wat past bij jou? In deze workshop mag je je verlangen of je droom verwoorden, hardop aan degene die naast je wandelt of in stilte aan God. Aan de hand van vragen en oefeningen die je onderweg krijgt aangereikt, kun je je afvragen hoe je droom voor jou haalbaar is. Hoe krijg je je droom voor elkaar Ook de kritische vragen komen voorbij. En we proberen met Gods ogen naar je droom te kijken. Hoe ziet Hij jouw droom, waar is Hij blij mee?

We wandelen ongeveer 4 à 5 km. We starten vanuit de grote kerk van de PKN. Denk aan geschikte kleding en schoenen, dat je warm en droog blijft. Het gaat eigenlijk altijd door, behalve bij gevaarlijke weersomstandigheden.

We wandelen in de schemering, misschien zien we de zon wel ondergaan. Er wordt voor olielampen en een paar lichtgevende hesjes gezorgd, zodat we veilig kunnen lopen.
Ik ben Mirjam Mulder, pastoraal wandel- en natuurcoach, zie ook: www.wandelpastoraatmirjam.nl.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Wat is jouw droom? Heb je misschien een wens om met je hele gezin op safari te gaan in Afrika? Of droom je nog van een nieuwe carrière als verpleegkundige of brandweervrouw. Of misschien wil je altijd nog een keer een bloemetjes jurk kopen, maar kun je de juiste niet vinden.
Al deze dromen kun je alvast uitbeelden op houten poppetjes Schilder jouw gezin in een panter printje, maak een bruidspaar, of schilder jezelf in jouw droom beroep.

Samen gaan we aan de slag met houten kegelpoppetjes en verf. Je start met een basis poppetje van jezelf en dit kun je uitbreiden met een maximum van vier poppetjes. Ik zorg voor materiaal en jij brengt je dromen en creativiteit mee.

Mijn naam is Etina Keegstra, Je kunt mijn werk vinden via mijn instagram account @studioetina daarnaast ben ik ook onder dezelfde naam op Facebook te vinden.

Bij een feestje hoort lekker eten en drinken. Dat wordt ons met de paplepel ingegoten. En daar is uiteraard helemaal niks mis mee. Want samen eten zorgt voor verbinding en heeft dus ook een sociale functie. Aan de andere kant zijn het juist vaak de extraatjes die je de das omdoen, als je de keus gemaakt hebt om wat gezonder te gaan eten.

Gelukkig draait het hierbij allemaal om balans. In Zweden hebben ze hier een hele mooie term voor: Lagom. Lagom is niet zo eenvoudig in één woord te vertalen. Het betekent zoiets als ‘niet teveel, niet te weinig, maar precies goed’. Je kunt dit op alles in je leven toepassen. Op je werk, je relaties, je koopgedrag en ook op je eetgedrag.

Lagom eten betekent bijvoorbeeld dat je jezelf niets hoeft te verbieden, maar dat je mag genieten van een juiste en gepaste hoeveelheid. Lagom is ook zoveel mogelijk kiezen voor lokaal eten uit het seizoen en koken met restjes, omdat eten weggooien zonde is.

Maar hoe mooi is het als we zelfs onze traktaties en feestelijke extraatjes kunnen maken van gezonde en pure ingrediënten die de Schepping ons biedt?

In de workshop ‘Lagom hapjes maken’ gaan we (h)eerlijke hapjes maken die ’s avonds bij de Wining en Dining geserveerd zullen worden. De recepten krijg je uiteraard mee naar huis, zodat je ook de thuisblijvers en jouw gasten kunt verrassen met deze gezonde hapjes. Ik hoop je graag te verwelkomen bij de workshop!

Mocht je alvast iets meer over mij en mijn werkzaamheden lezen, dan nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen op mijn website: www.sitaveenstra.nl

Let op: Aanmelden is niet meer mogelijk.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow