Activiteiten voor jeugd

Activiteiten voor jeugd

We vormen een gemeente met mensen van vele leeftijden en we vinden het leuk om voor ieder een warm nest te creëren. We willen met zijn allen een gemeente vormen en dit willen we dan ook mogelijk maken voor bijvoorbeeld de jeugd. Voor iedere leeftijd is er iets te doen of te beleven.

Your Choice
Your Choice is een tienerdienst voor jongeren van 12-16 jaar (en ouder). Op een laagdrempelige manier houden we, onder leiding van de Heilige Geest, diensten waarin de bijbel centraal staat. We luisteren naar elkaar, geven ruimte aan ieders eigen talenten, ieders mening telt en we accepteren dat we allemaal verschillend zijn (Math 7: 12).

Inzet en medewerking van de jongeren wordt gestimuleerd en gewaardeerd, zo denken ze mee over thema’s. Your Choice is ongeveer 1 x per maand op de zondagochtend van 9.30 – 10.30 uur. Houd de agenda in de gaten.

Een dienst ziet er zo uit:
Start met koffie en thee, welkom, gebed, kaartjes versturen naar mensen om ons heen
Uitleg van het thema a.d.h.v. de bijbel (preekje), alarmschijf (muziekkeuze door jongeren zelf gekozen) uitleg van de muziek door de leiding
Pauze (met cake door jeugd zelf gebakken)
Activiteit/spel/ creatief bezig zijn
Afsluiting, thema voor de volgende keer en de jongeren krijgen een “go“ mee via app (leuke quote/ gedicht passende bij het thema)

Your Choice komt op locatie (clubweekend, Pinksterfeest Veenklooster) en organiseert Specials (getuige van de Tweede Wereldoorlog). Het seizoen wordt afgesloten met bijvoorbeeld bbq of film.

Revival Events
Revival Events is in het leven geroepen om op een creatieve manier mensen te bereiken met een christelijke boodschap, met als doelgebied Friesland. We leven in een snelle tijd met veel veranderingen, waardoor een traditionele kerkdienst niet altijd iedere doelgroep aanspreekt. Vanuit het principe ‘verandering van spijs doet eten’ probeert Revival Events om vernieuwende creatieve concepten de ruimte te bieden binnen de kerk, waardoor bestaande groepen opnieuw worden getriggerd en nieuwe doelgroepen kunnen worden aangesproken.

Revival Events is een platform dat losse activiteiten organiseert. De samenstelling van het platform wisselt; iedereen die maar wil kan bijdragen op wat voor manier dan ook.

Jeugdclubs
Voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 en voor jongens en meisjes van het voortgezet onderwijs worden in het winterseizoen de clubavonden georganiseerd. Een avond begint met een stukje uit de Bijbel. Daarna doen we een leuke activiteit (knutselen, spelletjes, en nog veel meer!). Data worden aan het begin van het winterseizoen bekend gemaakt.

Kijk ook op Facebook

Clubweekend 2018

Op 20, 21, 22 april was het clubweekend in Diever. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag: spelletjes, een speurtocht, zingen, een talentenshow, samen eten, en heel veel lachen. Er zijn foto’s en film, ook van het clubweekend van de Hervormde kerk [PKN] Kollumerzwaag op Texel, beschikbaar.

Jeugdkring
(Jongens en meisjes 12-17 jaar)
Eén keer per 14 dagen kun je met leeftijdgenoten (12&13, 13&14, enz.) praten over dingen die je bezig houden en het geloof. Je kunt daarbij denken aan onderwerpen zoals bijv. muziek, internetgebruik, geld, bestaat God, twijfelen, autoriteit,  enz. Niet alleen praten, maar ook met gebruik van filmpjes, internet en creatieve werkvormen.

Iedereen die naar jeugdkring wil komen is van harte welkom! Houd de agenda van de website in de gaten, of neem contact op met jeugdwerk.

 

wp921542e0_05_06
Jeuggdienst-16-feb-2014-1-211x300

Jeugddiensten
Er worden door het jaar heen leuke jongerendiensten gehouden, vaak is dit 1 x per maand van oktober tot maart. Voor de jeugddiensten is een speciale commissie die de diensten organiseert en nieuwe ideeën aandraagt.

Een impressie van jeugddiensten:

Met cabaretier Herman Boon over Het doel van mijn leven.

Met het combo, club van groep 7 en 8 en boswachter Jacob Bijlsma over The seven days of creation.

Met de band Next Life en Jane die haar levensverhaal vertelde.

Een Top 2000-dienst met Ds. Rinsma en de gospelrockband Grace

Activiteiten tijdens het seizoen
Naast de clubs worden er tijdens het seizoen (herfst t/m lente) een aantal leuke en soms spectaculaire dingen georganiseerd voor de jeugd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een zeepkistenrace, 6kamp, gala, nieuwjaarsduik of een speurtocht. De mooie kerk die er staat willen we ook graag benutten, dus deze gebruiken we ook voor bijvoorbeeld een tienerkerk, concerten of andere voorstellingen.
Kortom voor jong en oud is er altijd iets te beleven in deze levende gemeente.

10885435_761973463887852_1055896970044863047_n

Alpha groep
Wil je graag met leeftijdsgenoten samen komen? Meer informatie is op te vragen bij jeugdwerk.

Belijdenis
Voor je belijdenis doet, kom je bij elkaar om meer over geloven en de bijbel te leren. Dit gaat onder leiding ds. Strietman.

Jeugdraad
In de jeugdraad worden alle activiteiten en evenementen bedacht, van superclub, inzamelingacties, nieuwjaarsduik tot jeugddiensten. Het is een leuke club die daarnaast elk jaar ook voor de begeleiding van de activiteiten zorgt. Vind je het leuk om ons te helpen? stuur gerust een mailtje naar.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow