Tour de Mans; orgelconcert van Martin Mans

Tour de Mans; orgelconcert van Martin Mans

  • Datum: 16 aug 2022 • 20:00–
  • Locatie: Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumerzwaag

Aanvang: 20.00 uur
Deur open: 19.30 uur
Kosten: € 15,-. Kaarten zijn te koop bij de ingang (gepast contant betalen) en online (bestel via e-mail toegangskaart@gmail.com).


De bekende organist Martin Mans toert door Noordoost-Fryslân in het kader van ‘Tour de Mans’. Mans heeft voor deze concerten een programma vastgesteld bestaande uit literatuur, klassieke populaire werken en improvisaties op verzoek.

Hij geeft jaarlijks overal in het land zo’n tweehonderd drukbezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren Martin Mans zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant.

Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika, Zuid-Afrika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (onder andere in ‘Nederland zingt’) en dirigeert onder andere de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation, het mannenkoor De Gouwestem, het Groot Mannenkoor Midden Nederland, het Groot Mannenkoor Noord-Nederland en het Groot Mannenkoor Zuidwest Nederland.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow