Morgendienst met ; Ds. J. de Kok

Morgendienst met ; Ds. J. de Kok

  • Datum: 29 sep 2024 • 9:30–
  • Locatie: Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumersweach

Vanmorgen is onze voorganger Ds. J. de Kok

Meekijken/terugkijken Kijk mee via Kerkdienstgemist of via YouTube

Collecte (ook Digitaal mogelijk)

De eerste collecte is bestemd voor: ZWO-voor Noodhulp Soedan (zie hieronder 1)
De tweede collecte is bestemd voor: Kerk
De derde collecte (deur) is bestemd voor: Jeugdwerk (zie hieronder 2)

Liturgie:

 


1 ZWO-Collecte voor Noodhulp Soedan 
Ramp op ramp in Soedan. Het Afrikaanse land wordt al anderhalf jaar geteisterd door een burgeroorlog met tienduizenden vluchtelingen tot gevolg. Er is honger. En nu is er ook nog een dam doorgebroken waardoor er een watertekort voor een half miljoen mensen dreigt.

De damdoorbraak in Soedan op 40 km ten noordwesten van de havenstad Port Sudan lijkt uit te lopen op een grote humanitaire ramp. De dam bezweek onlangs als gevolg van aanhoudende zware regenval, die zich veel eerder voordoet dan in andere jaren. Het stuwmeer dat erachter ligt, is de voornaamste bron van drinkwater voor de stad met ruim een half miljoen inwoners.
Er zijn tenminste 20 dorpen weggevaagd. Minimaal 50.000 mensen zijn daardoor dakloos geworden. Door het wegvallen van de drinkwatervoorziening worden ook grote tekorten aan water voorzien voor de bevolking van Port Sudan.

De vluchtelingen van de burgeroorlog en het tekort aan drinkwater vraagt om actie. Met het noodhulpprogramma helpt Kerk in Actie ook in Soedan. Gezorgd wordt voor water en voor middelen waarmee gezinnen in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Door te geven kunnen we daadwerkelijk iets betekenen voor de getroffen inwoners van Soedan. Kerk in Actie doet ook op ons een dringend beroep: geef wat u kunt missen.
Uw bijdrage kunt u vanmorgen in de collectezak doen. Uw bijdrage is ook welkom op de ZWO-bankrekening, NL70 RABO 0147 8902 33, o.v.v. Noodhulp Soedan, of via de Appostel App.

Met een groet van de ZWO-commissie.

De derde collecte is in de maanden september en oktober voor het jeugdwerk.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow