Top 2000 kerkdienst met ds. G. Rinsma (Goutum)

Top 2000 kerkdienst met ds. G. Rinsma (Goutum)

  • Datum: 24 feb 2019 • 19:00–20:30
  • Locatie: Gereformeerde kerk
  • Plaats: Kollumerzwaag

Dominee Gerard Rinsma uit Goutum brengt samen met gospelrockband GRACE bekende songs uit de Top 2000 ten gehore en verbindt die met lezingen uit de Bijbel en zijn eigen preek. Elk jaar komen ze in Kollumerzwaag en is de dienst een succes.

Als straatmuzikant ontdekte Gerard Rinsma al dat de songs uit de sixties, seventies, eighties, etc. bij veel mensen bekend zijn.
“De songs van de Top 2000 zijn veel meer dan enkel populaire deuntjes van de radio: ze vertellen ook waar we waren, toen we dit nummer hoorden en wat we deden en in welke stemming we verkeerden. Aan de hand van de nummers komt het andere verhaal van ons leven langs en dat verhaal is heus niet al¬leen maar seks en drugs en rock en roll, het gaat ook over geloof en over de vraag wie ik ben en wie mijn vrienden zijn en waar ik troost vind als ik alles kwijtraak. Kortom het zijn de eeuwige vragen die mensen aan zichzelf en aan elkaar stellen, binnen en buiten de kerk.”
En zo brengt de combinatie van die songs met schriftlezing en preek de boodschap van de kerk op een heel eigen manier tot leven.

 

Luister live mee via kerkomroep.nl

 

 

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow