Nieuws van onze Granny’s in Moldavië

Nieuws van onze Granny’s in Moldavië

Via het project Adopt a Granny van Dorcas hebben wij in Moldavië 2 ouderen financieel geadopteerd. Dorcas gaf ons onlangs een update van hun situatie. Hieronder leest u daar over.

De heer Nicolae

De organisatie heeft de heer Nicolae thuis bezocht en hem eten en hygiëneproducten overhandigd. Vorig jaar heeft hij een operatieve ingreep aan zijn ogen ondergaan, nu gaat het goed met hem. Hij is een actieve persoon en bezoekt vaak zijn zuster, die niet ver bij hem vandaan woont. Hij helpt haar met huishoudelijk werk, omdat zij niet meer de kracht heeft om dat allemaal te doen.

Meneer Nicolae is heel blij wanneer hij bezoek heeft gehad van zijn kinderen. Zijn jongste dochter bezoekt hem regelmatig en helpt hem met het huishoudelijke werk. Zijn oudste dochter woont met haar familie in het buitenland maar heeft tot zijn grote vreugde kans gezien om hem te bezoeken. Ze hebben een fijne tijd gehad met elkaar. Meneer Nicolae houdt van lezen, TV kijken en dingen repareren. Ook helpt hij in tijd van nood graag zijn buren.

De heer Nicolae heeft een bericht aan ons geschreven:
Dank u voor uw vriendelijkheid. Ik zou graag willen dat u weet dat ik uw zorg en vrijgevigheid echt waardeer. Ik wens u het allerbeste, moge God u zegenen.


Mevrouw Eudochia

Mevrouw Eudochia heeft gezondheidsproblemen, daarom dankt ze God dat er voor haar wordt gezorgd. Dit geeft haar kracht om door te gaan. Mevrouw Eudochia heeft een moderne levensstijl. Ze heeft een klein pensioen en daarom is ze nog steeds aan het werk om bepaalde kosten te dekken.
Ze ontmoet haar familieleden bijna nooit omdat ze ver weg wonen, maar gelukkig heeft ze telefonisch wel contact met hen. Ze heeft één zoon, die nog niet is getrouwd, en ze heeft geen kleinkinderen. Ze is heel blij dat ze goede contacten heeft met haar buren.

De hulp van Dorcas brengt veel vreugde in het huis en de familie van mevrouw Eudochia. Ze is erg tevreden en dankbaar voor alles dat ze via het project krijgt aangeboden. Ook zij ontving bij het bezoek van de organisatie voedsel en hygiëneproducten. Ze is uitgenodigd door de kerk om deel te nemen aan bepaalde activiteiten zoals Pasen, de internationale dag van oudere mensen en het Kerstfeest.

Mevrouw Eudochia schrijft ons:
Heel erg bedankt dat u ons bijstaat in deze gespannen tijden. Uw steun is voor ons een grote bijdrage. Mag God u zegenen met een goede gezondheid en welbevinden.

We zijn blij te horen dat het redelijk goed met hen gaat. Wij danken u voor uw geldelijke bijdrage aan de ZWO, zodat wij dit project kunnen en mogen steunen.

Groet vanuit de ZWO commissie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow