Themadienst “Mazzeltof” op zondag 20 december

Themadienst “Mazzeltof” op zondag 20 december

Eindelijk weer een muzikaal uitje beleven!!! Dat kan….

Zondag 20 december komt het trio Samoosara optreden in de Grutte Tsjerke van Kollumerzwaag. Zij spelen nu 10 jaar samen, een jubileumjaar. Daarom is het erg bijzonder dat ze hier komen optreden.

De dienst begint om 17.00 uur. Er mogen 30 personen bij aanwezig zijn en ook is de dienst online te volgen. Opgave kan via de Appostelapp.

Een optreden van Samoosara betekent een muzikale ontdekkingsreis door de Jiddische en Joodse cultuur. Met af en toe een theatraal uitstapje en een flinke dosis humor.

Wie

Samoosara bestaat uit: Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en zang) en Anje de Jong (viool en zang). De muzikanten uit Broek, Lippenhuizen en Hemrik spelen nu 10 jaar samen.

Mazzeltof

Met het nieuwe programma Mazzeltof (geluk, of ook wel het goede dat je toevalt) vertolkt de groep ‘de lach met de traan’. Tijdens het circa anderhalf uur durende optreden volgen Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen, gedichten en witzen (grappen) elkaar op. In de samenstelling accordeon, dwarsfluit en viool krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. De muziek raakt je ziel. Samoosara brengt de Jiddische cultuur op levendige wijze, met af en toe een theatraal uitstapje, maar blijft trouw aan haar Friese roots.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow