Volop keuze tijdens Pinksterfeest Veenklooster

Volop keuze tijdens Pinksterfeest Veenklooster

Van 2 tot en met 5 juni 2017 vindt de 45e editie van het Pinksterfeest Veenklooster plaats. Vele gezinnen, ouderen en jongeren komen in het extra lange weekend naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. De organisatie heeft voor dit jaar weer een boordevol programma neergezet met boeiende sprekers en een breed aanbod aan muziek en workshops.

De zaterdagavond is dit jaar extra speciaal. Joke Buis komt samen met haar voltallige band naar Veenklooster om een concert te geven met liedjes van haar nieuwe album ‘Johannes de Heer sessie 2’. Joke brengt oude bekende liederen uit de Johannes de Heer bundel in een verfrissend nieuw jasje. Het belooft een avond te worden waar jong en oud elkaar kunnen vinden in de muziek.

Op zondagavond geeft Martin Brand, pianist Henk Doest, en het gelegenheidskoor van Praise United Fryslân weer een groots Pinksterconcert. Dit concert gaat ieder jaar de boeken in als een swingende avond. Reserveer tijdig je kaarten voor deze concerten via de website van het Pinksterfeest om zeker van een plaats te zijn.

Kies bewust
De boodschap van het Pinksterfeest is tijdens deze editie “Kies Bewust”. De Here God kiest iedere keer bewust voor ons mensen. Ook toen Hij afscheid moest nemen van het aardse leven, wilde Hij ons niet alleen laten en zond Zijn Heilige Geest. Tijdens het Pinksterfeest mogen we dit feit met elkaar vieren. Dit thema staat onder andere centraal in de openluchtdienst op maandagochtend. De dienst wordt geleid door ds. Orlando Bottenbley. Praiseband One Choice verzorgt de muziek. In hetzelfde bos kun je ’s middags met het hele gezin een speciale Bezinningsroute lopen. Voor de kinderen zijn er onderweg leuke opdrachten. Op het evenemententerrein is er tevens een speciaal kinderprogramma met clowns Kokkie en Floppy en kidspraise met Make Some Noise Kids. Verder zijn er deze ochtend rondom het bos optredens van gospelgroepen uit de omgeving.

Pinksterplaza
Na het succes van vorig jaar is er ook weer een Pinksterplaza. Een grote en veelzijdige markt met werk en producten van hobbyisten, goede doelen-organisaties, evangelische (boek)winkeliers, kleine ambachtelijke bedrijfjes, lokale initiatieven en kunstenaars. Men kan zich via de website van het Pinksterfeest nog als standhouder aanmelden.

FUNklooster
Voor het derde jaar op rij vindt op Pinkstermaandag het festival FUNklooster plaats. Speciaal gericht op jongeren en jongerenwerkers.  Het programma start met een spectaculair dansoptreden van Salvation Dance Center, gevolgd door workshops en muziek van de band No Limits. Nicolas van Amerom, voorganger van de Salvator te Leeuwarden, vertelt over zijn boek ‘Like ME: Jezus volgen in een Selfie cultuur’.

En er is meer..
Het Pinksterfeest begint vrijdagavond 2 juni met een zeskamp voor de jeugd. Jongerenwerker en spreker Gerlof Wiersma trapt de avond af. Na de spelactiviteit is er een barbecue en muziek van Promise uit Dokkum. Op zaterdagmiddag is er een fietstocht en op zondagmiddag een Zang- en concertmiddag met Ds. Bernard Terlouw,  Korps Leger des Heils, en de Noordermannen.

Kijk voor het volledige programma op: www.pinksterfeest.com

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow