Biddag met Ds. H.F. de Vries, Dokkum

Biddag met Ds. H.F. de Vries, Dokkum

  • Datum: 08 mrt 2023 • 19:30–20:30
  • Locatie: Grutte Tsjerke
  • Plaats: Kollumersweach

Vroeger waren in Nederland vrijwel alle mensen voor hun bestaan afhankelijk van wat het land opbracht. Storm, regen, droogte en andere natuurlijke factoren die de mens niet in de hand had, maakten het bestaan erg onzeker. Daarom werd aan het begin van het voorjaar tijdens Biddag voor Gewas en Arbeid Gods zegen gevraagd. Dat gebeurt nu nog, al is deze kerkdienst niet meer alleen gericht op de land- en tuinbouw.

De Biddag voor Gewas en Arbeid is bijna altijd op de tweede woensdag van maart. In het najaar, op de eerste woensdag van november, is de Dankdag voor Gewas en Arbeid. Tijdens Dankdag wordt God gedankt voor al het goede dat tot stand is gebracht. Bid- en Dankdag vinden hun uiteindelijke oorsprong onder meer in traditionele joodse oogstfeesten, zoals het Loofhuttenfeest.

Bij binnenkomst kerk: in verband met de gestegen gasprijzen, willen we alle kerkgangers vragen om via de Boei de kerk binnen te komen. Zo verliezen we minder warmte in de kerkzaal. Bovendien zal “het stookgedrag” van de kachels aangepast worden en is het geen luxe om u iets warmer te kleden dan u normaal gewend bent. Dat geldt ook voor de activiteiten die door de week in de Boei gehouden worden.

Meekijken/terugkijken Kijk mee via Kerkdienstgemist of via YouTube

Liturgie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow