Foto’s | Superclub proeft van verschillende culturen

Foto’s | Superclub proeft van verschillende culturen

Gisteravond stond de tweede Superclub van het seizoen in het teken van Andere Culturen.  Aan de hand van verschillende spellen met thema’s uit Turkije, Marokko, Suriname, China, Syrië, en Polen maakten we kennis met verschillende culturen. De jeugd ontdekte dat ze leuke dingen kunnen leren van mensen met een andere culturele achtergrond.

De multiculturele samenleving in een land als Nederland is niet alleen van deze tijd. We lazen in het Oude Testament dat God de Israëlieten de opdracht gaf om van de buitenlanders te houden. God herinnert hen eraan dat ze zelf ook asielzoekers in een ander land zijn geweest.

“Behandel hen alsof ze Israëlieten zijn. Houd evenveel van hen als van jezelf. Want jullie zijn zelf ook vreemdelingen geweest, toen jullie in Egypte waren. Ik ben de Heer, jullie God” (BGT, Leviticus 19:34)


“Bij de druivenoogst mogen jullie maar één keer druiven plukken. De druiven die na het plukken op de grond gevallen zijn, moeten jullie laten liggen. Want alles wat blijft liggen, is voor de arme mensen en de vreemdelingen. Ik ben de Heer, jullie God “(BGT, Leviticus 19:10)

 

De skittles vormen een hele mooi mix. Zo is het ook als je interesse toont voor iemand met andere ideeën/gebruiken. Het kan je veel opleveren!

In Marokko staat thee symbool voor gastvrijheid. Het spel: Geef je gasten zo snel mogelijk een kopje thee!

  

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow