Wervelende modeshow tijdens de Bazaar

Wervelende modeshow tijdens de Bazaar

Update: Zondag 8 oktober werd er een voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De Bazaar zou ongeveer € 4700,- hebben opgebracht. Dit blijkt nu (9/10) veel meer te zijn,  namelijk € 6000,-.  Een prachtig bedrag! Dank voor ieder zijn/haar bijdrage!

Bericht en foto’s door: Jantsje Wiersma (RTV NOF)

Zaterdag was in het gebouw ‘de Boei’ achter de PKN Kerk in Kollumerzwaag een geslaagde bazaar georganiseerd. Voor de kinderen was er van alles te doen, zoals schminken, cupcakes versieren, tattoo pimpen, nagellakken, haarvlechten.

Voor de volwassenen waren er prachtige bloemstukken, gebreide geitenwollen sokken, snert, oliebollen te koop en was er buiten een rommelmarkt en kon men meedoen aan de raadspellen en aan de appeltaartwedstrijd. Met het draaiend rad waren er prachtige prijzen te winnen. Om elf uur begon de modeshow van tweede hands kleding.

De Appeltaartwedstrijd
De inzenders voor de appeltaart moesten voor tien uur hun eigen gebakken appeltaart inleveren in de Boei.
Deze appeltaarten werden door een deskundige jury, waaronder ds. Strietman, beoordeeld op presentatie, smaak en de structuur (bite) van de appeltaart.
Het was een moeilijke taak, want de uiteindelijk toegekende punten lagen dicht bij elkaar.

De eerste prijs was voor Hetty Roorda, die met behulp van Evert Jelger 69 punten behaalden.
De 2e prijs: Yvonne Boorsma met 68 punten.
De 3e prijs: Marije Smid met 67 punten.
De 4e prijs: Janna Couperus met 65 punten
Een gedeelde 5e prijs was voor Helena van Lingen en Annamarije Ebbing met 61 punten. De troostprijs was voor Crystal Slagman.

De modeshow
Om elf uur ging de modeshow van start. Deze modeshow werd gehouden in de kerk, omdat het vanwege het regenachtige weer buiten niet mogelijk was. Spannende plaatselijke modellen, toonden unieke kleding bijeengebracht vanuit het dorp en ter plekke tot de mooiste en briljantste ontwerpen vermaakt. Er waren dames met een naaimachine aanwezig om eventuele gekochte kleding aan te passen. De ladyspeakers waren Martha van der Zwaag en Hettie Kazimier, die op voortreffelijke wijze de deelnemers met hun kleding voorstelden aan het publiek, dat zichtbaar genoot van de optredens. De dames en heren verstonden de kunst van het lopen over de catwalk prima. Aan het eind was er voor het publiek een verrassing. Er verscheen namelijk een bruidspaar ten tonele. Na hun catwalk afgerond te hebben, kon de bruid plaatsnemen in een prachtige fauteuil, speciaal voor haar gereserveerd.

Ga voor meer foto’s naar dit bericht van RTV Noordoost- Friesland.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow