Fietsen voor de inwoners van Lushnje (Albanië)

Fietsen voor de inwoners van Lushnje (Albanië)

In de maand oktober ging ik met een groep vrouwen naar Lushnje in Albanië om vrijwilligerswerk te doen in de Mozaik-kerk.

De voorganger van deze kerk Sajmir en zijn vrouw Irma gaan 4x per week op huisbezoek aan Roma- of zigeunerfamilies, zodat een band wordt gekweekt. Vanaf hier wordt het Evangelie gedeeld en wordt vriendschap gevormd. Daarnaast zijn er kerkdiensten en bijbelstudies.

Mensen leven vaak in ellendige omstandigheden. In Albanië hebben Roma en zigeuners geen enkele achting. Dit maakt het erg moeilijk om werk te vinden en zo in de basisbehoeften van een gezin te voorzien. Veel mensen overleven door te zoeken naar vuilnisbakken voor plastic flessen.

Sajmir en Irma geloven dat in Jezus alle dingen mogelijk zijn en dat voor Hem alle mensen gelijk zijn. Ze geloven ook dat ze door hun eigen ervaring en leven bij God een voorbeeldfunctie hebben voor jonge zigeuner / Roma-jongens en -meisjes. Door een voorbeeld te zijn willen ze hen laten zien dat er een andere weg is dan bedelen en dat ze veel meer van hun leven kunnen maken door te studeren en dat er hoop is voor iedereen in Jezus.

De Mozaik-kerk trekt veel jonge mensen aan die zich inzetten voor de bouw van de kerk. Een paar keer per week komen ze naar de kerk om een dienst bij te wonen. De vaak grote afstand van hun huis naar de kerk wordt te voet afgelegd, simpelweg omdat nieuwe fietsen onbetaalbaar zijn voor hen en er geen tweedehands fiets beschikbaar is.

Mijn vraag aan u is of er een fiets in uw schuur of garage staat die niet langer door u wordt gebruikt en die u aan de jongere kerkleden van de Mozaik-kerk in Lushnje zou willen geven. Als dat zo is, kunt u contact met mij opnemen. Via de Hope for Albania Foundation worden deze fietsen in Lushnje afgeleverd.

Met vriendelijke groet,

Jantsje Wijma

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow