Adventskalender voor vervolgde christenen

Adventskalender voor vervolgde christenen

Leef een advent lang mee met de vervolgde christenen

Wij hebben door de coronacrisis een onzeker en misschien eenzaam en misschien verdrietig jaar achter ons. Het is nog onduidelijk hoe wij onze Kerstdagen mogen vieren, wij weten echter zeker dat dit in vrijheid zal zijn. Op een hele hoop andere plekken in de wereld is dit helaas niet het geval. In deze adventsperiode wil Open Doors daarom stilstaan bij de mensen die het niet alleen nu, maar ook de afgelopen maanden, of zelfs jaren, ontzettend zwaar hebben. Waar verdrukking, honger en geweld is. Waar mensen niet vrij uit mogen komen voor hun geloof en worden vervolgd wanneer ze dat wel doen.

Open Doors heeft daarom een ‘omgekeerde’ adventskalender met een bijbehorend boekje gemaakt. Op de vakjes in de kalender staan foto’s van vervolgde christenen. Bij elk vakje hoort een verhaal dat is terug te vinden in het boekje. Op de kalender kun elke dag een vakje openmaken en hier een munt voor terug plakken. Aan het einde van de maand heb je dan een mooi bedrag bij elkaar gespaard om te doneren aan Open Doors.

Graag willen we onze gemeenteleden online mee laten doen met deze adventsactie. Daarom delen we elke dag het verhaal uit het boekje, met het daarbij behorende gebedspunt, gesprekspunt of (cre)actieve opdracht. Laten we de vervolgde christenen bemoedigen.

Waar één lid lijdt, lijden alle leden mee (1 Korintiërs 12: 26)

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow