Verras een kind in een AZC met een gevulde rugtas

Verras een kind in een AZC met een gevulde rugtas

Stichting Gave heeft hiervoor een mooi actie.

Wat is stichting “Gave”?
Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. We geloven dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Kinderen in het asielzoekerscentrum (azc) hebben het niet gemakkelijk. Op een azc is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Een lange procedure waarvan de uitkomst zo onzeker is en regelmatig verhuizen van de ene plek naar de anderen.

Ouders met kinderen die naar de kindernevendienst gaan krijgen bericht van hun leiding in de app over hoe ze deel kunnen nemen. Maar u als gemeenteleden kunt ook meedoen met deze actie.

U kunt bij de diaconie aangeven of u mee wilt doen en hoeveel rugzakjes u wilt vullen. U kunt ook samen met familie, collega’s of vrienden een rugzakje vullen. De diaconie betaalt de rugzakjes en u vult deze dan. Bij het rugzakje krijgt u informatie over wat u er zoal in kunt doen. Ook kunt u aangeven of u een tas voor een jongen of een meisje wilt vullen (dit hoeft niet, maar kan dus wel).
Als wij weten hoeveel mensen mee willen doen dan kunnen wij de rugzakjes bestellen.

Hoe doet u mee?

  1. Bestel bij 1 van de diaconieleden of via de app van de kindernevendienst het aantal rugzakjes dat u wilt vullen. Telefoonnummers vindt u in de kerkgids vermeld bij uw wijk.
  2. Geef eventueel aan of u een tas voor een jongen of een meisje wilt vullen.
  3. Geef u voor 13 maart op, dan bestellen wij de rugzakjes en krijgt u ze zo snel mogelijk.
  4. Lever ze voor 15 mei in bij de diaconie of de KND leiding (of neem contact met ons op als wij het op moeten halen).
    De tasjes kunnen wij dan tussen 16 en 21 mei naar een verzamelpunt brengen. Leden van stichting Gave zorgen dan dat de tasjes worden uitgedeeld.

Wij bevelen deze actie van harte bij u aan,
de Kindernevendienst en de Diaconie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow