Schoenendoosactie – Geef een schat

Schoenendoosactie – Geef een schat

Het is fijn om iets van onze rijkdom te delen met kinderen in andere landen. Dit jaar werken CBS De Stapstien, de jeugddienstcommissie, Samen Groeien en de PG Kollumerzwaag samen. Als afsluiter van de actie is er op zondag 14 november een gezinsdienst in de Grote Kerk. Kinderen van school, van de kindernevendienst en clubleden zijn van harte welkom, met hun ouders.

Goed om te weten:

  • Geen opgave vooraf nodig.
  • Bij het lopen door de kerk vanaf 13 jaar een mondkapje dragen.
  • In de kerk houden we afstand, maar gezinnen mogen bij elkaar zitten.
  • De kerk is zo ingericht dat we de 1,5 meter kunnen handhaven.

Andere gemeenteleden, pakes en beppes en overige familie wordt gevraagd om de dienst digitaal te volgen.

Via school, kindernevendienst en club hebben kinderen de Schoenendoos-actiefolder ontvangen, met daarin informatie over hoe je een schoenendoos vult en wat er wel en niet in kan. De gevulde schoenendozen die deze week zijn ingeleverd staat voor in de kerk. Heb je deze nog niet ingeleverd, dan kan dat nog voor de dienst begint. Tijdens de dienst is er een speciale kindervoorstelling, hangen de kleurplaten die kinderen kunnen maken in de kerk en zingen we mooie liedjes.

De schoenendozen worden naar kinderen in verschillende landen gebracht, zoals Moldavië, Roemenië, vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, Sierra Leone, Malawi en Togo.

We hopen op prachtig versierde en gevulde schoenendozen en een heel gezellige gezinsdienst als afsluiting van deze actie!

Met hartelijke groet,
Namens de jeugddienstcommissie en Samen Groeien Kollumerzwaag

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow