Uitnodiging Heilig Avondmaal

Uitnodiging Heilig Avondmaal

Jezus roept Zijn gemeente op om het Heilig Avondmaal te vieren en om zo Zijn lijden en sterven, en onze bevrijding, te gedenken totdat Hij terugkomt.

Nu was dat de afgelopen periode erg moeilijk geworden, om samen aan het Avondmaal te gaan. We mochten maar met erg weinig mensen samen komen, en een tijdje zelfs helemaal niet.

Nu de diensten weer een klein beetje doorgang kunnen vinden, wil de kerkenraad het Heilig Avondmaal weer samen vieren. Om zoveel mogelijk beweging in de kerk te beperken en de 1,5 m afstand te kunnen bewaren, doen we dat in aangepaste vorm.

Dit betekent dat bij de ingang van de kerk voor de deelnemers een plastic bekertje met wijn en een plastic bekertje met een stukje brood klaarstaat om zelf mee te nemen naar de hun aangewezen zitplaats in de kerk.

Op twee zondagen in december (13 en 20 december) wordt 30 gemeenteleden de mogelijkheid geboden zich aan te melden voor een kerkdienst, waarin we het Heilig Avondmaal kunnen vieren. Op die manier kunnen 60 gemeenteleden die dat graag willen in de kerk aan het Avondmaal deelnemen.

Aan hen die niet naar de kerkdiensten kunnen komen, doen wij de oproep om thuis mee te doen aan het Avondmaal. Dat kan natuurlijk met rode wijn, maar ook met druivensap. En een stukje brood is vast geen probleem.

Misschien kunt u zelfs andere gemeenteleden uitnodigen bij u thuis, rekening houdend met de maatregelen; bij niet fit zijn blijft u thuis, u houdt 1,5 meter afstand en u ontvangt niet meer dan 3 gasten.

We bevelen u dit van harte aan. Zo kunnen we toch samen het Heilig Avondmaal vieren .

Met vriendelijke groet,

Kerkenraad Protestantse Gemeente Kollumerzwaag

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow