Update Janneke en Gerben in het Lighthouse (Zuid-Afrika)

Update Janneke en Gerben in het Lighthouse (Zuid-Afrika)

Hoi lieve mensen!

Wij zijn dankbaar voor alle mensen die dit nu lezen, om zo van ons op de hoogte te blijven! Super leuk. Voor ons begint het leven hier normaler te worden en bouwen we routines op. Dit maakt het voor ons lastiger om te bedenken wat we hier gaan delen. Als jullie dingen van ons willen weten of vragen hebben, voel je dan vrij om ons een berichtje te doen!

We willen beginnen met een high- en lowlight van onze tijd hier:

Highlight Gerben: Ik geniet van de clubs die wij organiseren voor de kinderen. Daarnaast geniet ik erg van het leren communiceren in het Afrikaans met hen. In begin was dit nog baie swaar, maar het gaat nu baie makliker. Daarmee heb ik mijn lowlight ook direct benoemd.

Highlight Janneke: Mijn highlight is eigenlijk heel breed. Ik geniet in het algemeen van alle mensen en kinderen om mij heen een de positieve energie die ik daarvan krijg! Ik geniet van het land met de prachtige natuur, de mensen die we ontmoet hebben(vrijwilligers van Youth For Christ) en waar we veel vrijetijd mee besteden. En natuurlijk de geweldige kinderen die we over de vloer krijgen tijdens de clubs!

Lowlight Janneke: Vorige week vrijdag hebben we afscheid moeten nemen van ons lieve hondje Sonja. Dit was een hele verdrietige dag, en het was raar om van zo’n grote afstand afscheid te nemen.

Verder met de update! Vorige week zijn Theo en Jinke weer teruggekomen in Knysna. Dat betekent dat zij ook weer bij het Lighthouse langskomen. Zij brengen nieuwe energie mee en je ziet dat de kinderen erg blij worden van hun aanwezigheid, na absentie van drie weken.

De afgelopen twee weken zijn wij op woensdagavond in de Vineyard church in Knysna bij een ‘young adult’ bijeenkomst geweest. Deze bijeenkomsten spraken ons sterk aan en we merken dat het fijn is om over het geloof te praten met leeftijdsgenoten. We leren hier ook veel over het geloof, dingen die we voordat we hier kwamen nog niet wisten! We zijn ook in deze kerk naar een zondag dienst geweest, ook deze sprak ons aan. We plannen om hier vaker heen te gaan!

Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen van de kampen. Morgen (30-11-’21) vertrekken wij naar een kampeerplaats in Victoria Baai.

Wo tot Vr:Laerskool Karatara

Ma tot Wo: Redlands Primêr en Ruigtevlei Primêr.

Jullie horen over 1 of 2 weken hoe het was op deze kampen!

Groetjes, van ons!

P.S. Wij willen iedereen (die het viert) een fijn sinterklaas feest wensen!

Sinds 21 oktober zijn Janneke Speelman en Gerben Sijtsma voor ruim 5 maanden in Karatara, Zuid-Afrika, waar zij Theo en Jinke de Jong helpen bij het werk in het Lighthouse.

Volg Janneke en Gerben via hun reisblog.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow