Nieuws van onze adoptiekinderen in Indonesië

Nieuws van onze adoptiekinderen in Indonesië

Op 11 juni 2020 ontvingen wij een e-mail met informatie over onze adoptiekinderen in Batu Indonesië (van de stichting Pikulan).

Sinds half mei geldt voor Batu en omgeving in verband met het coronavirus een complete Lock-down, men is nu nog steeds aan huis gekluisterd. Drie keer per week mogen mensen naar buiten om boodschappen te halen enz. De besturen van de projecten in Indonesië hadden eerder al extra geld gekregen van de stichting Pikulan om de gezinnen van de adoptie kinderen van voedsel te voorzien. Gelukkig mocht op 1 juni het voedsel worden opgehaald en diezelfde dag heeft het bestuur er pakketten van gemaakt . Een week later konden de pakketten worden uitgedeeld. Alle ouders mochten in kleine groepen (maximaal 3) bij het gebouw komen en de pakketten ophalen.

Midden op de foto ziet u wat er in het pakket zit. De enveloppen die de ouders bij zich hebben, daarin zit het schoolgeld voor de maanden mei en juni. Ook al gaan de kinderen niet naar school, wel moet het schoolgeld worden betaald. De kinderen willen heel graag de activiteiten van het project weer gaan bezoeken.
In Nederland mogen wij langzamerhand steeds meer dingen doen. Maar in Oost-Java, waar ook Batu ligt, zit alles nog op slot. Daar krijgen op dit moment steeds meer mensen corona, aldus mevrouw Theedens (projectmanager van het project).

Hoe het de komende tijd zal gaan is onzeker, maar het skype-contact dat is geweest met mevrouw Theedens en haar dochter Anneke, mochten wij met gevouwen handen afsluiten. Wij allen weten ons gedragen door het gebed, aldus de promotor van het project Elzerd en Grietje Zijlstra.
We hopen en bidden dat alle mensen die door het virus worden getroffen de kracht en de sterkte hebben om dit te overwinnen. Een ieder die er in Indonesië of Nederland mee te maken heeft of krijgt wordt veel sterkte en Gods nabijheid toe gewenst. We zijn allen in Zijn hand.

Groet van de ZWO commissie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow