Nieuws vanuit de ZWO commissie.

Nieuws vanuit de ZWO commissie.

Via de mail mochten we onderstaande reisverslag ontvangen van Elzerd en Grietje
(de promotors van de stichting Pikulan en dus onze contactpersonen van het project in Batu waaronder onze adoptiekinderen vallen) van hun bezoek aan Batu Indonesië

Dag allen,

Op maandag 16 januari mochten wij samen met een kleine groep promotors en andere bestuursleden naar Indonesië gaan om daar een werkbezoek bij alle projecten van Pikulan te brengen. Het reisprogramma was overladen vol. Ook zijn buiten de vaste projecten nog aanverwante projecten bezocht. s morgens vaak voor 8.00 uur ontbijt en zo tussen 21.00 en 22.00 uur weer op de kamer. We gingen van project naar project wat ook vele reisuren kostte, dit omdat de projecten over heel Java zijn verspreid. Maar de ontvangsten waren allen hartelijk.

Inmiddels had de reisgroep zich gesplitst. De ene helft ging naar Baturetno terwijl de ander groep naar Madiun en Batu gingen. En zo kwam in een van de laatst dagen op Java, onze wens in vervulling. We konden moeder Theedens weer in onze armen sluiten. Samen met Anneke de dochter hebben we een mooi programma opgezet. Omdat we laat op de dag aankwamen hebben we eerst met ons allen gedineerd en natuurlijk herinneringen opgehaald. De dinsdag werden wij rond 08.30 uur opgehaald voor een bezoek aan het project, en daar stond de broer van onze Kristina ons al op te wachten. Na een goed ontvangst en gesprek met hem gingen wij rond 11.00 uur in vergadering met het bestuur en (alweer een eetmoment )

Ook hebben we een aantal gezinnen bezocht. Dit is altijd weer ontroerend. Huisvesting die wij in Nederland niet kennen. Het blijft triest om te zien. Maar wat een dankbaarheid van de ouders, die blij zijn om ons te ontmoeten. Blij dat ze geholpen worden met het schoolgeld.

Rond 15.00 uur hebben we een fotosessie gehad met een aantal kinderen. Helaas konden we niet alle kinderen ontmoeten op dat moment ( foto’s volgen nog .) Rond 18.00 uur weer naar het hotel waar intussen de hele groep weer compleet was . De volgende dag hebben we samen met een gedeelte van het bestuur de graven bezocht van meneer Theedens en zoon Marthin. Het was een emotioneel en ontroerend moment . Dit werd door ons allen zo ervaren. Na nog een bakje koffie op ons project zijn wij met moeder Theedens, Anneke en Enos ( bestuurslid ) naar een prachtig bloemen/pretpark geweest.

De donderdag stond helemaal in het teken van ons project . Weer samen eten , bestuur gesprek en dan het moment dat we alle kinderen zien zitten in een grote zaal . Na speeches van beide kanten werd er een bediening van het Woord gegeven. Dit werd gedaan door 1 van de adviseurs De “bediening” staat hoog aangeschreven bij ons project . Zo krijgen de kinderen altijd ook bijbel les tijdens hun bezoek aan het project.
Ook was er muziek en konden we kijken naar een prachtige welkom dans.
Tot slot hadden we voor de kinderen allerlei kleinigheidjes meegenomen. Veel mensen in Nederland hebben hier aan meegewerkt. Ook de grote zakken met spekjes viel in de smaak . Tot slot kregen de kinderen nog een complete maaltijd mee naar huis. Kortom het was een prachtig feestje en je raadt het al , ook voor ons was er weer een diner bereidt. Het kon niet anders , er werd kip coloce geserveerd. ( mijn lievelingsgerecht)
En zo werd het vrijdagmorgen , waar het hele bestuur ons uitzwaaide . Dit was natuurlijk emotioneel Wanneer zien we elkaar weer ? Maar ook dank dat we op een prachtig bezoek konden terug zien. De volgende dag zijn we met de boot naar Bali gevaren waar we werden opgewacht door auto met chauffeur. Hij bracht ons na een lange reisdag bij een hotel in Sanur .

De volgende dag kregen wij een droevig bericht uit Nederland Onze zus en schoonzus was plotseling overleden . Ze werd maar 68 jaar. Gelijk hebben een reis terug geboekt en kwamen we dinsdag weer in Nederland en waren we weer bij onze familie. Het was een reis met gemengde gevoelens waarin een lach en een traan zijn plek moesten vinden.

Met de hartelijke groeten, Elzerd en Grietje


Namens ons allen heb ik hen gecondoleerd met het overlijden van hun zus/schoonzus
en heel veel sterkte toegewenst voor de komende tijd, en bedankt voor het reisverslag

Hartelijke groet van de ZWO-commissie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow