Berichten vanuit de ZWO over onze Granny’s (update)

Berichten vanuit de ZWO over onze Granny’s (update)

Via de post mochten we informatie ontvangen van Dorcas over onze beide Granny’s

Bericht van Granny Eudochia:
Dank u voor uw vrijgevigheid
uw steun is een heel belangrijk onderdeel
van mijn dagelijks leven.
Dat God u mag zegenen met nog veel meer.
Ik wens u allen het allerbeste toe.

Bericht van Granny Nicolae
Bedankt dat u voor ons ouderen zorgt.
Mag God jullie zegenen met veel meer.
Je verricht geweldige hulp voor behoeftige mensen.
Ik wens u allen het beste toe.

Over het project
In het project deden de ouderen mee aan Bijbelstudies, naaien en breien, koken zingen , en thuisbezoeken. Ook is er steun mogelijk bij het starten van een kleine onderneming.
Verder zijn er pakketten met basisbehoeften uitgedeeld aan de granny’s met vitamines voor ouderen,
een voedsel pakket en een Kerstgift. Er is ook geestelijke zorg in de kerk en bijeenkomsten met kerkelijke feestdagen, en er zijn twee gezellige uitstapjes georganiseerd.

Belangrijke feestdagen zoals Moederdag, Pasen, de Internationale Dag voor de Ouderen,
de Bleu Bucket Campaign(inzameling van voedsel voor ondersteunende organisaties en dorcas)
en kerst werden gevierd. Hier werden ook kinderen en mensen uit de gemeenschap voor uitgenodigd

de ouderen zijn door de project activiteiten zelfverzekerder geworden en leren steeds meer dat hun stem belangrijk is en meetelt in het project, in de gemeenschap en in de samenleving. Door de interactie met project medewerkers en door de sociale contacten die ze opdoen door het project krijgen ze meer vertrouwen en meer plezier in andere projectactiviteiten.

Het gaat goed met Granny Eudochia, ze is blij dat haar gezondheid stabiel is en ze haar huishoudelijke taken kan uitvoeren. Ze neemt de pillen die de huisarts heeft voorgeschreven, soms ondergaat ze een behandeling. Eudochia leeft samen met haar zoon, die op zijn beurt haar weer helpt met de huishoudelijke taken. Ze bezoekt haar buren waar ze het goed mee kan vinden. Vaak bezoekt en haar broers en zusters waarmee ze een goede band heeft, ze genieten van het samenzijn.
Het is een grote vreugde voor granny Eudochia dat ze nog in leven zijn, hoewel sommigen problemen met de gezondheid hebben. Zondags geniet ze er van om naar de kerk te gaan en daar contact te hebben met andere mensen welke ook in het project zitten. Sponsorschap geeft naar haar mening alternatieven om beter om te gaan met haar uitgaven. Ze bedankt uit heel haar hart de sponsor voor de grote hulp.

Granny Nicolae woont nog steeds alleen maar geniet van de aandacht van zijn kinderen. Hij is actief en staat altijd klaar om zijn buren en zuster(welke dichtbij hem woont) te helpen. Hij is blij dat zijn gezondheid hem toestaat om een actief en vreugdevol leven te lijden. Een van zijn dochter verraste hem door hem voor een week uit te nodigen bij haar in Chisinau te komen waar zij woont. Ze maakten wandelingen, genoten van een ijsje, en bezochten bezienswaardigheden in de stad, ze hadden een gezellige en nuttige tijd samen. Granny Nicolae was blij verrast met zijn dochters verrassing.
Ook willen de dochters hem nog verrassen door met hem naar de zee te gaan. Nicolae is heel blij dat hij in het project kon komen en daardoor kan profiteren van de voor hem zo noodzakelijke ondersteuning en hulp vanuit het project.

Tot zover de berichten

Groet vanuit de ZWO commissie

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow