Kerstfeest kindernevendienst

Kerstfeest kindernevendienst

Zondag 25 december 2016, Kerst

‘Beloofd is beloofd’ is de titel van ons project. Keer op keer zien we dat God zich aan zijn belofte houdt. Opnieuw horen we dat in het verhaal van Maria. De afgelopen weken hebben we gekeken naar vier vrouwen uit de familie van Jezus. We zagen hun moed, hun zwakte, hun geloof of ongeloof. Hun vertrouwen of ontrouw. Toch zijn ze voor God gelijk, ze horen erbij. God laat zien dat het in de familie van Jezus niet anders is dan bij ons. Iedereen heeft Jezus nodig, Hij komt voor ons allemaal.

In al die verhalen laat God de belofte van de Messias klinken. Ook Maria kent de belofte van de Verlosser en Redder die eens komen zal. Wat is het mooi om te zien hoe Maria reageert als zij die gezegende moeder blijkt te zijn. Ze vertrouwt zich geheel aan God toe. Ze bewaart de woorden van de engel in haar hart en heel haar wezen. Ook al is het moeilijk in haar leven! Ze draagt de goede boodschap letterlijk in zich! God houdt zich aan zijn belofte! Jezus, Yeshua dat ‘God redt’ betekent wordt geboren in een stal in Bethlehem. En zijn bedje is een kribbe, een voederbak. Dat die kribbe in Bethlehem staat is niet toevallig! Bethlehem betekent broodhuis. En brood staat voor leven! Een levensbehoefte. Dat de Here Jezus in een voederbak wordt gelegd en Hij zo het broodnodige brood wordt is een prachtige link naar wat Hij later in zijn leven zal zeggen: Ik ben het brood des levens! Hij geeft nieuw leven. De engelen zingen Gods lof en vrede voor de wereld in de nacht van Jezus’ geboorte. De herders zijn de eersten die het horen. Vol ontzag gaan ze naar de stal om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is.

Ook wij mogen nu al zien wat er komen gaat. Nu al mogen we weten dat Gods beloftes vervuld worden. Dat ‘Beloofd is Beloofd’ ook echt betekent dat God doet wat Hij zegt dat Hij doen zal. Dat kunnen we steeds opnieuw zien in alle gebeurtenissen. Gods werk gaat door, dwars door alle moeilijkheden heen. Hij gebruikt ze op een manier die wij nooit voor mogelijk hadden kunnen houden. Omdat Hij zoveel van ons houdt! Hij die beloofd is, is gekomen!
Gezegend Kerstfeest!

Zie ook de uitleg over het thema beloofd is beloofd1e Advent2e Advent, 3e Advent en 4e Advent.

Share Button

Comments are closed.

Please enter Google Username or ID to start!
Example: clip360net or 116819034451508671546
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow